ЛеБрон Джеймс официално е играч на Лос Анджелис Лейкърс. Суперзвездата на НБА подписа договора си с Езерняците, след като още на 1 юли се договори да премине в отбора. 

Контрактът е за 4 години на стойност 153,5 милиона долара, а с него калифорнийци се надяват да погледнат към плейофите, където не са били вече няколко години. 

„Това е страхотен ден за организацията на ЛА Лейкърс е феновете на отбора. Ние приветстваме с добре дошъл най-добрият играч в света – ЛеБрон Джеймс. Той обича да се бори и е невероятен лидер, с което правим огромна стъпка към завръщане в елиминациите и финалите на НБА“ заяви президентът на баскетболните операции на отбора Меджик Джонсън. 

В Лейкърс имаха надежди да привлекат и друга голяма звезда, но ще трябва вероятно да изчакат още година преди това да се случи, след като преговорите за Кауай Ленърд не вървят добре. 

Въпреки това, в лицето на ЛеБрон Джеймс, който сериозно е обмислял  да премине и във Филаделфия, и някои обещаващи млади таланти, тимът разполага с добра основа да бъде в борбата за плейофите през следващия сезон.