Кармело Антъни е получил разрешение от Оклахома Сити да се среща с представители на други отбори и  раздялата на крилото с Тъндър е все по-близо. 

Баскетболистът се е съгласил да се откаже от клаузата си, която не позволява да бъде трансфериран и в крайна сметка ще се раздели с Гръмотевиците, които така ще спестят над 100 милиона долара от заплатата му и неустойката, която трябва да плащат. 

На този етап Хюстън и Маями са с най-големи шансове да го привлекат, като на срещата с Ракетите е присъствал и треньорът Майк ДиАнтони, с когото Мело не бе в добри отношения по времето на специалиста в Ню Йорк, но сега е получил уверения, че обстоятелствата са различни и няма да има проблем да работят заедно отново. 

Ракетите се разделиха с крилата Тревър Ариза и Люк Мба а Муте, но въпреки това Антъни ще трябва да бъде в сянката на Джеймс Хардън и Крис Пол. При Горещите ролятата му ще бъде много по-сериозна, което може и да окаже влияние при избора му. 

34-годишният играч записа по едва 16,2 точки на мач през миналата кампания, което бе най-лошото му постижение в кариерата, а в плейофите показателят спадна до 11,8. Той не бе доволен от това, че малко играе с топката и в крайна сметка логичното е на път да се случи.