Кауай Ленърд е бесен от сделката, която го прати в Торонто Раптърс и дори обмисля да бойкотира новия си отбор, твърдят слуховете отвъд Океана. 

Вчера стана ясно, че Сан Антонио трансферира играча в Канада заедно с Дани Грийн, а в замяна получава ДеМар ДеРозън, Якоб Пьолтл и избор от Драфта. 

И двамата основни участници обаче, са крайно недоволни от случилото и докато ДеРозън все пак се очаква да се примири, то Ленърд ясно е показал още при преговорите, че не иска да ходи в Торонто. 

Баскетболистът няма никакво желание да играе за Раптърс и може да предприеме безпрецедентни действия, което въпреки всичко изглежда малко вероятно, тъй като тогава го очакват солени глоби и ще загуби голяма част от заплатата си, която е от 20 милиона долара. 

Канадците все пак се надяват, че до подобно нещо няма да се стигне и ще опитат да убедят Кауай, че идва в претендент за върха на Изток. Очакванията са Ленърд все пак да приеме реалността, но на този етап неговото твърдо наремерие е догодина да премине в ЛА Лейкърс като свободен агент. 

Раптърс обаче имат примера на Оклахома Сити и Пол Джордж, който по подобен начин бе казал, че ще отиде при Езерняците, когато бе трансфериран при Тъндър преди година, а през тази удължи договора си с ОКС.