Легендата на испанския баскетбол Хуан Карлос Наваро обяви края на кариерата си. 38-годишният гард реши да спре с активната игра след 21 сезона като професионалист. 

В продължение на 20 години той бе неизменно част от състава на Барселона, като се превърна и в символ на отбора. В рамките на един сезон носеше екипа на Мемфис Гризлис в НБА, но бързо се върна в Европа. 

Наваро бе известен със страхотната си стрелба отдалеч и неслучайно носи прякора „Бомбата“. В последните сезони той обаче играеше малко и в крайна сметка прецени, че сега е точният момент да спре. 

На сметката си гардът има общо 23 титли, от които 8 шампионски трофея на Испания и две отличия от Евролигата. Той бе неизменна част от успехите на националния отбор на Ла Фурия, с който спечели 2 европейски титли и още 4 пъти се качи на подиума, световната титла през 2006 и 3 отличия от олимпийски игри, от които два финала. 

Общо Наваро има 1451 мача в кариерата си, в  които е вкарал 17 002 точки, от които 2801 за националния отбор. Той ще остане да работи в Барса, а номер 11, който носеше ще бъде изваден от употреба.