Легендата на европейския баскетбол и НБА Дирк Новицки е възхитен от младия Лука Дончич, който се готви за дебюта си в Лигата. 

Германецът, който ще остане още един сезон при тексасци и ще бъде ментор на словенеца, не спести похвалите си за него. 

„О да, той е по-добър от мен, когато аз бях на 19. Тогава наистина можех да стрелям, но нямах погледа и разбирането за играта, които той притежава“ заяви ветеранът. 

„Начинът по който чете ситуациите на пик енд рол… просто е като Крис Пол. Ще бъде интересно да го гледаме, особено когато ДиАндре (Джордън) и наблизо. Без съмнение ще донесе проблеми на доста защити и ще е забавно“ добави Новицки. 

„Лука работи усърдно и здраво и наистина ми харесва това, което виждам. Владението му на топката е фантастично предвид височината му. Наистина понякога ми е трудно да повярвам, че говорим за толкова млад баскетболист. Убеден съм, че той ще се превърне в ключова фигура за нас за дълго време. Все пак обаче, ще трябва да се адаптира към доста неща и помня, че моята първа година определено бе много трудна“ каза още Дирк. 

Сезонът в НБА стартира в средата на октомври, а надеждите на Маверикс за възход са свързани именно с Дончич, след като тимът не стигна до плейофите в предишните две кампании и спечели общо 57 мача в тях.