Звездата на Минесота Джими Бътлър, който иска да напусне Вълците, предпочита да бъде трансфериран в ЛА Клипърс, съобщиха американските медии. 

Баскетболистът разбуни духовете в НБА месец преди старта на новия сезон, но на този етап тимът не е склонен да удовлетвори молбата му. 

Бътлър, който през следващото лято ще стане свободен агент и е уведомил отбора, че със сигурност ще напусне тогава, все пак се надява, че Минесота ще приеме реалността и ще го прати по-рано в Клипърс, който през 2019-а ще има пари да привлече две звезди с максимални договори. 

Джими вярва, че ако отиде в отбора на Док Ривърс, ще може да се събере с Кауай Ленърд, който през 2019-а също ще стане свободен агент и макар и сега да се готви за сезон  с Торонто е много вероятно след края на кампанията да си тръгне. 

Интересно е, че според информациите отвъд Океана, опцията ЛА Лейкърс не стои на дневен ред, тъй като се смята, че Бътлър не иска да бъде в сянката на ЛеБрон Джеймс, докато евентуално с Кауай двамата ще бъдат равнопоставени.