ЛеБрон Джеймс започна с 2 гръмотевични забивки в първия си официален мач за ЛА Лейкърс, но дебютът му завърши със загуба, след като калифорнийци отстъпиха в Портланд със 119:128. 

Краля се отчете с 26 точки и 12 борби в мача, в който вдигна феновете на крака още в началото, но Езерняците вкараха едва 7 тройки от 30 опита и загубиха за 16-и път поред от Трейл Блейзърс. 

„Нещата няма да се получат толкова бързо. Нужно е време за създаването на химия между нас“ коментира суперзвездата, чийто тим водеше с 10 точки в първата четвърт, но изпусна мача в последната, когато домакините направиха серия от 18:6, дръпнаха със 119:106 и удържаха триумфа. 

Деймиън Лилард вкара 28 точки за Портланд, а отлично от пейката се включи и новото попълнение Ник Стаускас, който добави 24. Си Джей Маккълъм нямаше ден в стрелбата, но все пак помогна с 21 точки. Пионерите бяха амбицирани да почетат с победа паметта на собственика си Пол Алън, който почина в понеделник от рак и в крайна сметка развалиха дебюта на ЛеБрон, който бе в центъра на вниманието през цялото време. 

Американските медии обаче припомнят, че началото, когато отиде в Маями и след това при завръщането си в Кливланд, е било трудно. Хийт бяха с баланс 9-8 преди серия от 12 поредни победи, а Кавс 19-20 преди също да спечелят 12 поредни мача. 

Големият проблем за Лейкърс бе стрелбата отдалеч, след като тимът пропусна първите си 15 изстрела. Иначе младоците се включиха добре, като Брандън Инграм се отчете с 16 точки, а от пейката Джош Харт и Кайл Кузма добавиха съответно 20 и 15. В крайна сметка обаче, радостта бе за Портланд.