Кармело Антъни може и да приключи скоро с Хюстън, въпреки че трябваше да превърне Рокетс в основен претендент за трона на Голдън Стейт. 

Според последните слухове отвъд Океана, крилото е изиграл последния си мач за отбора и се очаква да бъде освободен много скоро. Неговите съотборници също не смятат, че той ще се върне. 

В момента баскетболистът е извън тима поради заболяване, както гласи официалната версия, но се счита, че престоят му ще приключи след по-малко от месец в състава и само 10 мача, в които записа по 13,4 точки. 

Нито генералният мениджър Дарил Моури, нито играчите потвърдиха, че Кармело ще остане, като се задоволиха с коментари, че отношението към него е несправедливо. Джеймс Хардън заяви, че не може да коментира, а Крил Пол обяви, че Антъни е бъдещ член на Залата на славата, но очаква да види какво ще се случи. 

Тази нощ Ракетите записаха първата си домакинска победа и след 115:103 срещу Индиана се подобриха до 5-7. Брадата наниза 40 точки, а Крис Пол добави 26. В основата на триумфа бе втората четвърт, спечелена с 44:23, след която тексасци поведоха с 22 точки на почивката.