Кайри Ървинг наниза 43 точки, 23 от които в последната четвърт, а Бостън надви Торонто със 123:116 след продължение в дербито на Изток в НБА. 

Гардът добави и 11 асистенции за триумфа, който подобри баланса на Селтикс до 9-6. В същото време Раптърс загубиха за трети път поред и влошиха показателите си до 12-4. 

„Не се случва често да изиграеш подобен двубой, така че трябва да се възползваш от тези моменти. Съперникът предостави страхотен тест, нивото се вдигна и ти трябва да можеш да отговориш на това“ коментира Кайри. 

Той е първият играч за сезона с поне 40 точки и 10 паса, а за последно играч на Бостън имаше подобен двубой през 2001, когато Антоан Уокър го направи. Той реализира или подаде за всичките кошове в продължението на отбора си, спечелено с 16:9. 

Кауай Ленърд реализира 31 точки за канадците, които водеха с 8 точки в началото на последната четвърт и със 107:103 90 секунди до сирената. Забивка на Джейсън Тейтъм обаче намали изоставането, а след като Паскал Сиакам направи нарушение при борба за топката, Гордън Хейуърд изравни от наказателната линия. Ленърд пропусна да вкара със сирената, а в добавените минути Бостън дръпна напред и стигна до триумфа.