Легендарният тим на Чикаго Булс уволни треньора Фред Хойбърг след лошото начало на сезона и баланса до момента от 5-19, който е един от най-лошите в историята на организацията. 

Биковете, които вече втора година са в процес на преизграждане и залагат изцяло на млади играчи, явно не са доволни от работата на наставника, който води тима повече от 3 кампании. Той записа баланс от 115-155 за този период. На негово място идва един от помощниците му Джим Бойлън. 

„Подобни решения никога не са лесни, но смятам, че в този момент това е правилния ход. Благодарен съм на Фред за неговата отдаденост и старание, но е необходимо да осъществим правилните стъпки в развитието на тези млади играчи“ заяви изпълнителният вицепрезидент на Чикаго по баскетболните операции Джон Паксън, който бе част от знаменития тим на Майкъл Джордън през 90-те години на 20-и век и спечели 3 титли с екипа на отбора. 

Биковете имаха проблеми и с контузии на играчи като Лаури Марканен, Дензъл Валънтайн, Крис Дън и Боби Портис, но и това не помогна на Хойбърг. Договорът на Бойлън е до лятото на 2020-а, а заплатата му е под 1 милион долара, което го прави изключително евтин.