ЛА Клипърс има амбициозния план да привлече суперзвездите Кауай Ленърд и Кевин Дюрант и да създаде нов доминантен отбор в НБА. 

Според последните информации калифорнийци ще направят всичко по силите си, за да вземат двамата, които не искат да играят с ЛеБрон Джеймс в Лейкърс, но биха приели да отидат в другия тим от Града на Ангелите. 

Отборът, воден от Док Ривърс, надминава очакванията до момента през сезона, но въпреки това усилията му са насочени към бъдещето и през лятото те ще могат да предложат два максимални контракта на играчи. 

Техни представители следят внимателно изявите на Ленърд и Дюрант, като присъстват често на мачовете им, което е наистина любопитна, про положение, че класата и на двамата е вън от съмнение. 

За Кауай отдавна се знае, че ще бъде сериозна цел на Клипърс, а и се смята, че самият играч също иска да отиде в Ел Ей, въпреки надеждите на Торонто да го задържат с дългосрочен контракт. 

Дюрант е спряган и за Ню Йорк, като очакванията са той със сигурност да се раздели с Уориърс, независимо какво ще стане през сезона. 

Клипърс се разделиха с предишнито си ядро, включващо Крис Пол, Блейк Грифин и ДеАндре Джордън за по-малко от година и половина, но сега са в позиция да мечтаят, че следващият им звезден тим ще бъде още по-впечатляващ.