ЛА Лейкърс отнесе Шарлът като гост със 128:100, но мачът ще се запомни не с резултата, а със страхотно представяне на ЛеБрон Джеймс и Лонзо Бол. 

И двамата направиха трипъл-дабъл за триумфа, като станаха едва вторите съотборници в историята на Езерняците с подобно постижение в един мач. Преди тях това направиха Меджик Джонсън и Карим Абдул-Джабар на 22 януари 1982. 

Краля се отчете с 24 точки, 12 борби и 11 асистенции, а младият му съотборник добави 16 точки и по 10 овладени топки и подавания. 

„Това беше направо лудост! Гледах ЛеБрон докато растях и сега да имаме заедно трипъл-дабъл е изумително. Дори не съм и мечтал за подобно нещо“ заяви Бол, който най-после разкри потенциала си. 

„Ние просто винаги следим къде са съотборниците ни и изпитваме удоволствие, когато те вкарват след наши пасове. Бяхме агресивни и да направим нещо историческо е наистина специално“ добави ЛеБрон. 

Езерняците се развихриха в третата четвърт, която спечелиха с 40:17 и си осигуриха триумфа, с който подобриха баланса си до 18-11 и изобщо не са далеч от първото място на Запад. Джеймс пък е с баланс 27-1 срещу клуба на идола си Майкъл Джордън в последните си 28 мача.