Клей Томпсън се развихри и това означаваше, че за Лос Анджелис Лейкърс предстои тежка вечер. 

Стрелецът на Голдън Стейт избухна с 44 точки зе 27 минути, като вкара първите си 10 стрелби от тройката, за да изравни рекорда в НБА по точни изстрели от дистанция без пропуск, а Уориърс сразиха съперника си със 130:111 и взеха 8-а поредна победа. 

„Трудно е да го обясня. Просто се случи и се радвам, че го направих пред семейството си“ заяви Томпсън, който стреля невероятните 17 от 20 от игра или 85% успеваемост. След като пропусна 11-ия си опит от тройката, седна на пейката при положение, че авансът на тима бе огромен. 

Клей се развихри в третата четвърт, когато отбеляза 23 точки, а тимът му спечели периода с 45:25, за да дръпне със 110:80 преди последната част. Езерняците отново бяха без ЛеБрон Джеймс и Ражон Рондо, който обаче трябва да с е върне в следващия двубой и нямаха шанс. 

Кевин Дюрант добави 20 точки, Стеф Къри вкара само 11, а ДеМаркъс Къзънс се отчете с 8 във втория си мач за сезона, но от тях реално нямаше нужда предвид експлозията на Томпсън. Голдън Стейт остава на върха на Запад с баланс 33-14, докато Лейкърс се влошиха до 25-23.