Барселона помете Олимпиакос със 76:55 като гост в 21-ия кръг на Евролигата и се изравни по показатели с гръцкия тим. Двата състава са с показатели 12-9 и продължават да преследват място в четворката. 

В този двубой обаче на паркета имаше само един тим. Първата четвърт бе убийствена за Барса, като тимът доминираше във всичко, докато играта на домакините не вървеше. В резултат се стигна до истински шок за гръцкия тим, който изостана с 6:27 след първите 10 минути! 

Във втората част обаче, ситуацията се промени. Олимпиакос затегна защитата, като спря гостите без точка, като на свой ред вкара 15 и разликата падна само до 6. Барса все пак се поокопити и на почивката водеше с 38:28. 

След нея каталунците не сачо че не допуснаха разликата да падне сериозно, но успяха да увеличат още малко преднината си, която преди последната част бе 12 точки при 55:43. 

В нея разликата бързо се вдигна до 18 и за домакините нямаше връщане назад, въпреки че и Александър Везенков се появи в стремежа на Дейвид Блат за някаква промяна. Българинът остана без точка, а така или иначе това бе един от най-слабите мачове за Олимпиакос в турнира. 

Домакините вкараха едва 4 тройки от 23 опита, докато съперникът им показа повече спокойствие и бе по-солиден в отбрана. Крис Сингълтън се отчете с 18 точки за победителите. 

Невероятно драма предложи двубоя между Байерн и Фенербахче, който баварците спечелиха с 90:86 след 2 продължения. Така баварците се подобриха до 11-10 и продължават борбата за плейофите. Загубата бе едва 3-а за турския тим, който остава лидер с 18-3. 

Костас Слукас прати мача в първото продължение, с кош 3 секунди преди края на редовното време, а в добавеното време двата тима си размениха страхотни тройки преди Владимир Лучич да вкара от дистанция и даде аванс на баварците от 80:79 4 секунди до сирената. Последва обаче възможност за турския тим и Жофри Ловерн бе фаулиран, като вкара веднъж от линията, за да изравни отново и се стигна до още 5 добавени минути. 

В тях домакините вкараха първите 5 точки, но Фенерите не се отказаха и се доближиха до 86:87, но не успяха да направят обрат. Данило Бартел вкара 6 от своите 14 точки именно във второто продължение и се превърна в герой за знаменития успех.