Без болния си лидер Джеймс Хардън Хюстън изигра един от най-добрите си мачове през сезона и победи шампиона Голдън Стейт със 118:112, при това в Оукланд. 

Победата бе трета над Уориърс за кампанията и със сигурност ще вдъхне много увереност на Ракетите, които водят битка за по-добра позиция в конференцията, като подобриха баланса си до 34-25. 

Ерик Гордън наниза 25 точки, а Крис Пол добави 23 и 17 асистенции за успеха, който наистина бе впечатляващ. „Хубаво е, че победихме, но истината е, че в плейофите трябва да можеш да победиш този съперник 4 пъти, а това няма да е никак лесно, така че бързо ще забравим за този успех“ заяви Пол, който мина границата от 9000 паса в кариерата си. 

Кевин Дюрант реализира 29 точки за домакините, а Стеф Къри добави 25, но шампионите започнаха с 0:15 и допуснаха изоставане от 20:35 след първата четвърт, а след това въпреки че наваксаха пасива, отново изостанаха и в крайна сметка загубиха. 

В последната четвърт тексасци поведоха със 110:96 по-малко от 6 минути преди края, а след като разликата падна до 114:110, Крис Пол вкара важни два наказателни изстрела. След поражението Голдън Стейт е с баланс 42-17, като има само една загуба по-малко от Денвър.