Суперзвездата на НБА и Оклахома Сити Ръсел Уестбрук може да има неприятности, след като заплаши фен и съпругата му при победата над Юта с 98:89. 

Мачът се игра в Солт Лейк Сити, а гардът се ядоса на реплика от трибуните във втората четвърт и отправи обиди и заплахи към 45-годишния Шейн Кейзъл. 

„Няма да търпя неуважение към  мен и семейството ми. Нещо трябва да се направи. Не може хора да идват на мачовете и да говорят каквото си искат. Това важи не само за мен, а за всички играчи. За такива фенове трябва да има последствия и ако пак ми се случи ще реагирам по същия начин“ заяви Уестбрук, който завърши с 23 точки и 11 борби в мача. 

Кейзъл обаче отрече да е псувал баскетболиста и не е казвал нищо неуважително. „Всичко започна на шега, като му подхвърлих да си сложи лед на коленете, а той изведнъж полудя. При това съпругата ми не му каза нищо. Аз не се страхувам от него. Когато обаче заплашваш жена значи си голям мъжага и това трябва да се знае“ каза той, като все пак получи предупреждение от Лигата за използване на обиди. Разследването продължава. 

Иначе Тъндър постигна важна победа, за да остане на 4-о място на Запад. Гръмотевиците имаха добър аванс, който в последната част бе намален до 89:83, но Уестбрук вкара два поредни коша, за да успокои нещата. Така ОКС е с баланс 41-26, а Джаз с 37-29. 

Останалите резултати: Кливланд – Торонто 126:101 (в мача имаше сбиване и двама играчи бяха изгонени), Вашингтон – Сакраменто 121:115, Бруклин – Детройт 103:75, Хюстън – Шарлът 118:106 (9-а поредна победа за Рокетс).