Дирк Новицки продължава да твори история и тази нощ изпревари Уилт Чембърлейн във вечната ранглиста на най-добрите реализатори в НБА. 

Германецът, който играе в своя 21-и сезон, вкара 8 точки при загубата на Далас от Ню Орлийнс със 125:129 след продължение, но те бяха достатъчни, за да излезе 6-и в историята с 31 424 точки. Чембърлейн бе с 31 419. 

„Имаше моменти, в които не вярвах, че ще успея, тъй като имах контузии и нещата не се развиха добре за мен. В последните седмици обаче, се чувствам добре, навлязох в ритъм и се радвам, че успях да го направя. Страхотно е” заяви Новицки. 

Той бе титуляр и вкара първите си две стрелби от средно разстояние, с което изпревари Уилт и накара феновете по трибуните да станат и да го аплодират бурно дълго време. 

Дирк няма да успее да се изкачи по-нагоре в класацията, но сега единственият друг играч, който е с повече точки от него и е висок поне 213 сантиметра, е лидерът за всички времена Карим Абдул Джабар. Той продължава да твърди, че ще вземе решение за бъдещето си след края на сезона, но очакванията са, че това ще бъде последната му година.