В Голдън Стейт обвиниха реферите за драматичната загуба от Минесота със 130:131 след продължение, която остави тима в здрава битка за върха на Запад. 

Уориърс се ядосаха, когато 4,4 секунди преди края на добавеното време и 3 изоставане, Дюрант стреля от тройката и вкара, но съдията отсъди нарушение, което обяви, че е преди стрелбата. 

„Гледах повторението. Това е отиграване за 4 точки. Той просто получава и стреля. Объркан съм“ коментира треньорът Стив Кър, но това не бе всичко. Отборът му все пак изравни, след като Стеф Къри получи при повторното разиграване на ситуацията и реализира. 

Играчите на Голдън Стейт ликуваха и отправяйки се към пейката сочеха към рефера Марат Когут, който обаче не казал последната си дума. До края имаше половин секунда, когато Антъни Толивър подаде към Карл-Антъни Таунс, а друг от съдиите отсъди спорно нарушение на Дюрант, за да вбеси окончателно шампионите. 

Таунс вкара първият наказателен удар и нарачно пропусна втория, след което времето изтече. „Марат ли се казва съдията? Мисля, че той бе най-добрият днес и вероятно е един от най-добрите на всички времена, тъй като знаеше, че ще ме фаулират и свири още преди да стрелям“ добави ядосан Дюрант. 

Стеф Къри наниза 11 тройки и завърши с 37 точки за Голдън Стейт, който обаче така и не може да се откъсне от Денвър в битката за първото място в конференцията и в момента двата тима са с баланс 51-24, като в сряда рано-сутринта е сблъсъкът между двата тима в Оукланд, който ще бъде определящ за първата позиция. 

Останалите резултати: Бостън – Индиана 114:112 (Ървинг вкара победния кош половин секунда преди края и Селтикс измести Пейсърс от 4-ото място в конференцията), Атланта – Портланд 98:118 (Лилард 36 точки за Блейзърс), Оклахома Сити – Денвър 105:115 (Нъгетс спечелиха и 4-ия мач срещу Тъндър през сезона), Юта – Вашингтон 128:124, ЛА Лейкърс – Шарлът 129:115 (Езерняците с 18 тройки и 56% стрелба).