Александър Везенков и Олимпиакос отпаднаха от Евролигата още преди да изиграят последния си мач, което без съмнение е огромен срам за гръцкия тим. 

Трикратният победител в турнира не успя да се класира за плейофите, след като загуби 8 от последните си 10 мача и не държеше съдбата в ръцете си преди мачовете от последния кръг, което в крайна сметка се оказа решаващо. 

Големият съперник Панатинайкос влоши още повече нещата, след като победи Будучност с 87:67 и си осигури място в елиминациите с баланс 16-14. Ник Калатес завърши с 11 точки, 11 борби и 18 асистенции, като стана първият  с трипъл-дабъл в турнира от 12 години насам. Преди него единствено Никола Вуйчич бе правил това през 21-и век. 

В същото време Жалгирис победи като гост Реал Мадрид с 93:86 и също продължава напред. Брандън Дейвис се отчете с 27 точки и 10 борби за победителите, които приключиха сезона с 6 поредни успеха и заеха 8-ата позиция с 15-15. 

Баскония също стигна до елиминациите на 7-о място, въпреки че загуби със 78:82 от ЦСКА Москва. Баските водеха с 66:55 преди последната част, в която обаче се сринаха.Те също са с 15-15 и ще играят отново срещу руснаците в плейофите до 3 победи от 5 мача. Останалите двойки са Фенербахче – Жалгирис, Реал Мадрид – Панатинайкос и Анадолу Ефес – Барселона. 

Олимпиакос ще играе в петък вечерта срещу Дарушафака у дома и също може да завърши сезона с 15-15, но заради по-лошите резултатите в преките мачове срещу конкурентите си, двубоят всъщност е без значение и отборът на Дейвид Блад приключва с участието си.