Звездата на Голдън Стейт Стеф Къри се превърна в играча с най-много тройки в плейофите на НБА, след като наниза 8 за шампионите при победата над ЛА Клипърс със 121:104. 

Уориърс спечелиха убедително и дръпнаха с 1-0 в серията, а Къри завърши с 38 точки. Той надмина Рей Алън и вече има 386 точни изстрела в елиминациите, а след мача бе доволен. 

„Това е нещо специално. Всеки път, щом успееш да изпревариш по някакъв начин Рей Алън или Реджи Милър, това е фантастично” заяви Стеф, който подобри постижението още в началото на 7-ото си участие в плейофите. 

Кевин Дюрант реализира 23 точки за домакините преди да бъде изгонен заедно с Патрик Бевърли, след като двамата се сдърпаха в последната четвърт. Мачът така или иначе вече бе решен. 

Голдън Стейт дръпна с 69:56 на почивката, а след третата част авансът се увеличи до 19 точки и за Клипърите нямаше връщане назад. Шампионите ще бъдат домакини и в мач №2. 

В същото време обаче, Сан Антонио измъкна 101:96 при гостуването си в Денвър и поведе на Нъгетс с 1-0, като вече има домакинско предимство. Шпорите водеха почти през цялото време, а в края при 97:96 Джамал Мъри пропусна 2 стрелби, за да изведе отбора си напред. Ламаркъс Олдридж и Дерик Уайт решиха мача от линията, а Нъгетс вкараха едва 6 тройки от 28 опита.