Хюстън Рокетс ще спечели титлата в НБА рано или късно в ерата на Джеймс Хардън. Това обяви собственикът на тима Тилман Фертита след поредното отпадане от Голдън Стейт в плейофите. 

Макар и без Кевин Дюрант Уориърс спечелиха със 118:113 като гости и затвориха серията с 4-2, а Стеф Къри се развихри с 33 точки през второто полувреме, като бе в основата на триумфа. 

„Те ни биха в нашата зала, така че просто трябва да се подобрим. Нашето време обаче ще дойде. Хакийм (Олайджуон) стана шампион за първи път на 31. Джеймс ще навърши 30 през август и мога да ви обещая, с Хардън ще бъдем шампиони. Ще продължим да се борим и да се стремим към подобрение” заяви Фертита. 

„Голдън Стейт показа защо е шампион. Ние обаче ще си вземем поука и догодина ще се върнем по-силни. Рано или късно ще им сритаме задниците, бъдете сигурни в това” добави собственикът. 

„Аз съм борец и в следващите години всички в организацията ще прегърнат тази философия. Трябваше да ги бием в тяхната зала, да им стъпим на врата, да се върнем у дома и да ги отстраним. За съжаление не стана” каза още Фертита.