Легендарният тим на ЛА Лейкърс най-после си намери треньор. След няколкоседмично търсене и неуспешни преговори с Монти Уилямс и Тайрон Лу, калифорнийци се спряха на Франк Вогъл, който се е съгласил да подпише за 3 години. 

Специалистът се срещна с ръководството в четвъртък, след което преговорите много бързо са прогресирали и вчера окончателно се е стигнало до споразумение. 

В неговия екип ще влезе един от най-добрите плеймейкъри в историята Джейсън Кид като първи помощник, което много радва Езерняците, тъй като Кид ще може да работи конкректно с Лонзо Бол и да ускори развитието му. 

45-годишният Вогъл за последно води Орландо Меджик, където не постигна добри резултати, но пък преди това направи 5 много силни сезона начело на Индиана Пейсърс, като постигна баланс 250-181 и през 2013 и 2014 класира отбора за финалите в конференцията. 

Лейкърс направи разочароващ първи сезон след привличането на суперзвездата ЛеБрон Джеймс, като за 6-а поредна кампания пропусна плейофите. Контузиите също бяха сериозен фактор за това, но така или иначе 2-ият най-успешен тим в историята реши да се раздели с треньора Люк Уолтън и сега надеждите са, че с Вогъл ще последва сериозен прогрес.