Баскетболистите на Милуоки поведоха във финала на Изток в НБА след драматична победа над Торонто със 108:100. 

Елените изоставаха през по-голямата част от мача, но в последната четвърт бяха спасени от центъра Брук Лопес, който вкара 13 от своите 29 точки именно в решителната част, спечелена с 32:17. 

Той реализира важно поднасяне, а след това наниза една тройка за преднина от 104:100. Последва открадната топка срещу Кауай Ленърд и важна борба в защита, което бе в основата на триумфа. 

Янис Антетокумпо се отчете с 24 точки и 14 борби, но въпреки това загубата изглеждаше съвсем реална, след като Кауай Ленърд наниза 31 точки, а Кайл Лаури отбеляза 30 за Раптърс, от които 7 тройки. 

Лаури отбеляза 14 точки за Торонто в последната част, но останалите му съотборници, които играха в периода, бяха 0 от 15 от игра, като Кауай Ленърд вкара два наказателни изстрела, а Паскал Сиакам един. 

„Разочаровани сме, особено след такава загуба. Те бяха малко по-агресивни и вкараха във важните моменти, но все пак имахме шанс и трябва да си извлечем поуките и да се върнем по-силни“ заяви Лаури, чийто тим водеше със 100:98 3 минути и половина преди края, но не отбеляза нито веднъж в оставащото време.