Кауай Ленърд наниза 36 точки и продължава да блести за Торонто, като изведе тима до драматична победа над Милуоки със 118:112 след 2 продължения. 

Крилото вкара 8 точки във вторите добавени 5 минути и бе на паркета повече от 52 минути, за да може отборът му да намали изоставането си в серията на 1-2 победи. Мач №4 отново ще бъде в Канада. 

Ленърд усещаше някаква болка в крака, но остана на терена и изведе отбора си до ключова победа. Паскал Сиакам добави 25 точки за Торонто, но пропусна 2 наказателни изстрела в края на редовното време, с които можеше да вдигне разликата до 4 точки и да реши мача. Норман Пауъл се включи отлично от пейката с 19, а Марк Гасол вкара 16  и взе 12 борби за победителите. 

Звездата на Милуоки Янис Антетокумпо игра слабо и завърши само с 12 точки. Той взе 23 борби, но напусна за нарушения в началото на второто продължение. Като цяло Елените не играха добре, но въпреки това имаха шансове да измъкнат мача. Това бе първо поражение като гост за Милуоки в плейофите и  едва второ от началото на елиминациите. 

Освен в края на редовното време, канадците изпуснаха да вземат мача и в края на първото продължение, когато водеха с 4 в последната минута. Във второто обаче Кауай не допусна колебания и отбора му се измъкна. Паскал Сиакам пък се отчете с ключов чадър срещу Брук Лопес, който бе на път да изравни, след което Ленърд вкара за 114:110 и това се оказа решаващо.