Кевин Дюрант ще пропусне и началото на финалите в НБА, които започват на 30 май, обявиха от отбора. 

Голдън Стейт чака победителя от сблъсъка Милуоки – Торонто, но се притеснява и за състоянието на лидера си, който лекува травма в прасеца вече 2 седмици. 

Поредният преглед е показал, че Дюрант все още не може да започне баскетболни занимания, така че почти сигурно ще пропусне поне първата среща от серията, а вероятно и следващите. 

„На този етап мога да кажа, че очаквам да се върне в някой момент от финалите. Това е нашата настройка. КД ще продължи с рехабилитацията си и се надяваме, че състоянието му ще се подобри“ заяви треньорът Стив Кър. 

Без Дюрант Уориърс спечелиха и 5-те си мача в плейофите, като първо затвориха серията серията срещу Хюстън, а след това сразиха Портланд с 4-0. В тези двубои Стеф Къри бе страхотен с над 35 точки средно на мач, а и Дреймонд Грийн показа страхотна игра. 

„Със или без Кевин ние няма да променим настройката си. Ще останем агресивни и ще се стремим да диктуваме темпото. Независимо кой е на паркета, ние сме уверени и вярваме, че можем да печелим“ каза Грийн. 

Има обаче и добри новини за Голдън Стейт, тъй като ДеМаркъс Къзънс е започнал тренировки. Той получи разкъсване в задната част на бедрото на 15 април и първоначално се смяташе, че ще пропусне остатъка от сезона, но сега вероятността да се върне е доста голяма.