Кевин Дюрант няма да играе и в третия мач от финалите в НБА, а Клей Томпсън остава под съмнение. Това обяви треньорът на Голдън Стейт Стив Кър преди първото домакинство на отбора му срещу Торонто. Двубоят е в четвъртък от 4:00 часа сутринта българско време. 

Появиха се информации, че все пак има шанс Дюрант да се върне, но това няма да се случи. Добрите новини за Уориърс обаче са, че крилото увеличава тренировките в стремежа да помогне на отбора си, който вече има домакинско предимство, след като двата тима си размениха по една победа в Канада. 

„Кевин продължава да работи и се подобрява. Няма да играе обаче в следлащия мач и когато има нещо ново за него ще го съобщим“ каза треньорът Стив Кър, който не разчита на крилото вече месец. 

Голямата въпросителна остава около Томпсън, който е с проблев в бедрото, но иска да играе: „Ще ми е много тежко, ако се окаже, че не мога да играя. Надявам се обаче, че ще се чувствам още по-добре в часовете преди мача и ще бъда на линия. Това обаче ще е ясно непосредствено преди мача“ заяви стрелецът. 

Героят от предишния двубой Андре Игуодала, който се бори с проблем в прасеца, ще бъде на разположение, но серията приключи за Кевон Луни.