Четирикратният шампион на НБА Тони Паркър обяви краят на бляската си кариера на 37-годишна възраст. 

Френският плеймейкър бе част от тима на Шарлът Хорнетс през последния сезон, след като преди това в продължение на 17 сезона носи екипа на Сан Антонио и 4 пъти триуфира с титлата с Шпорите. 

„Отказвам се. Реших, че повече няма да играя баскетбол. Много неща ме доведоха дотук. В крайна сметка, след като не мога да бъда истинският Тони Паркър и не мога да се боря за титлата, тогава е по-добре да се откажа” заяви ветеранът пред ESPN. 

В Туитър бе доста по-емоционален. „Това бе невероятно пътуване и поради това сега изпитвам много емоции. Дори и в най-лудите си мечти не съм си представял, че ще преживея всичко това в НБА и с френския национален отбор” написа той. 

Паркър  приключва с 1254 мача през редовния сезон, в които записа средно по 15,5 точки, 5,6 асистенции и 2,7 борби на двубой. В плейофите има още 226 срещи и средно по 17,9 точки в тях. 

Той влезе в Лигата през 2001-а, когато бе избран под №28 от Драфта и заедно с Ману Джинобили и Тим Дънкън оформи голямото трио на Сан Антонио. Той стана шампион през 2003, 2005  и 2007 и 2014 и бе МВП на финалите през 2007-а. 

В момента Паркър подготвя откриването на свое училище в Лион, освен това е собственик и президент на местния клуб АСВЕЛ, а един ден иска да бъде и собственик на клуб от НБА.