Реал Мадрид защити баскетболната си титла в Испания, след като победи Барселона със 74:68 и затвори финалната серия с 3-1 успеха. 

Като цяло Белите контролираха мача и бяха по-добрия тим, така че заслужено спечелиха. Триумфът е 5-и за треньора Пабло Ласо и 35-и в историята на столичния клуб. 

Реал започна силно с точна стрелба отдалеч и дръпна с 19:8 в средата на първата четвърт. Домакините обаче се окопитиха и затегнаха защитата, за да се доближат до 21:24 в края на периода. 

Във втората част домакините дори успяха да поведат, като мачът тръгна кош за кош, но точките и от двете страни идваха трудно. В крайна сметка на почивката гостите водеха с 37:33. 

В третата четвърт Белите продължиха да имат известен аванс, но без да могат да се откъснат сериозно. Все пак разликата бе 8 в тяхна полза преди последните 10 минути, които започнаха с 4 поредни точки за Барса, но Кампацо спря пропадането с тройка. 

След това лоши нападения на каталунците даде възможност на столичани да вдигнат разликата отново до 9-10 точки и до края те не бяха застрашени. Центърът от Кабо Верде Валтер Таварес бе в основата на триумфа с 10 точки и 13 борби, а Факундо Кампацо, който бе МВП на финалите, добави 15 точки, като бе на паркета повече от 34 минути.