Лос Анджелис Лейкърс освободи необходимите средства, за да има възможност да предложи още един максимален контракт от 32 милиона долара и да доведе нова звезда до ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис.
 
Езерняците се разделиха с младоците Мо Вагнер, Айзък Бонга и Джемерио Джоунс, като ги пратиха във Вашингтон, заедно с избор от 2-ия кръг на Драфта през 2022-а. Уизърдс става третият отбор в сделката за Дейвис, като от своя страна ще преведе определена сума на Ню Орлийнс Пеликанс.
 
Освен това Веждата се е съгласил да се откаже от своя бонус от 4 милиона долара, който трябваше да получи и така също е дал възможност на калифорнийци да освободят нужните им пари.
 
Легендарният тим има интерес към редица свободни агенти, сред които е лидерът на Торонто Кауай Ленърд с когото ще има среща в началото на следващата седмица. Освен това в плановете на Лейкърс влизат още ДиАнджело Ръсел, Кемба Уокър и Кайри Ървинг, както и солидни баскетболисти, които да допълнят състава като Енес Кантер, Терънс Рос, Дани Грийн и Сет Къри.
 
В същото време стана ясно, че ЛеБрон Джеймс се е съгласил да преотстъпи №23 на Антъни Дейвис, който също играеше с него и в Ню Орлийнс. Очаква се Краля да се върне към №6, който носеше в Маями.