Голдън Стейт може и да загуби Кевин Дюрант, който реши да подпише с Бруклин, но Уориърс все пак ще се подсилят с обещаващ играч именно от Нетс. 

Става дума за ДиАнджело Ръсел, който направи отличен последен сезон и бе сред претендентите за наградата за Най-прогресиращ баскетболист. 

Калифорнийци уточнят параметрите по сделката, според която плеймейкърът ще подпише с Бруклин за 4 сезона срещу 117 милиона долара, но веднага ще бъде трансфериран в Голдън Стейт. 

В замяна тимът от Ню Йорк ще получи бъдещи избори от Драфта през 2024, 2025 и 2026 година, а в сделката ще участва и Мемфис, който пък ще се подсили с ветерана Андре Игуодала. 

23-годишният Ръсел записа по 21,1 точки и 7 асистенции през миналия сезон, като помогна на Бруклин да спечели 42 мача и да стигне до плейофите, превръщайки се в лидер на тим. 

Към него сериозен интерес имаше от ЛА Лейкърс и Минесота, но сега се очаква да оформи отличен тандем със Стеф Къри, а и когато Клей Томпсън се възстанови от тежката си контузия на коляното, Уориърс изобщо няма да бъдат слаби.