Още една нова бомба падна в НБА, след като Оклахома Сити се съгласи да трансферира Ръсел Уестбрук в Хюстън, където той ще играе с Джеймс Хардън. 

Гардът поиска да напусне след раздялата  с Пол Джордж и решението на организацията да започне преизграждане. Очакваше се, че ще отиде в Маями, но в крайна сметка самият играч е предпочел Ракетите. 

В негова замяна Тъндър ще получат ветерана Крис Пол, два гарантирани избори от първия кръг на Драфта през 2024 и 2026 година, както и още два пика, които отборите разменят. 

Очакванията са обаче Крис Пол да не остане при Гръмотевиците, а също да бъде пратен в друг отбор, с който да се бори за нещо повече, като също се говори, че би могъл да подсили Горещите и да бъде съотборник с Джими Бътлър. 

„Ние сме развълнувани, че Ръсел Уестбрук идва при нас. Той е страхотен играч, който е невероятно атлетичен, но разбира се сме благодарни на Крис за всичко, което направи за нас през тези два сезона“ заяви собственикът на Хюстън Тилман Фертита. 

Уестбрук и Хардън играха заедно с Оклахома Сити между 2010 и 2012 година, след което Брадата бе пратен в Тексас, където се превърна в суперзвезда и затова сега ще бъде много интересно как ще се сработи отново с Ръсел, след като и двамата играчи обичат да доминират с топка в ръцете и Уестбрук има средно трипъл-дабъл на мач в последните 3 сезона. 

Тъндър пък получи 8 избора от първия кръг на Драфта след сделките за Джордж и Уестбрук и в периода 2020-2026 те може да достигнат до 15 в зависимост от  другите опции на отбора. 

След сделката букмейкърите веднага намалиха коефициента на Хюстън за титла от 10-1 на 7-1. По-големи са шансовете само на ЛА Лейкърс – 7-2, ЛА Клипърс – 4-1 и Милуоки Бъкс – 9-2.