Баскетболистите на САЩ останаха без загуба и след втората групова фаза на световното първенство, след като се справиха с Бразилия с 89:73. 

Американците решиха мача след почивката, след като през първото полувреме сблъсъка бе оспорван и хората на Грег Попович водеха само с 43:39. 

Те обаче се откъснаха в третата четвърт, а в началото на последната дръпнаха още по-сериозно, като разликата мина 20 точки, след което двубоят завърши. 

Майлс Търнър и Кемба Уокър вкараха по 16 точки за победителите, които елиминираха южноамериканците и ще играят срещу Франция на 1/4финалите в сряда. 

В здрав мач Петлите загубиха от Австралия с 98:100 след един наказателен удар на Матю Делаведова 5,7 секунди до сирената и така Кенгурата избягаха от фаворита. 

Те ще играят срещу Чехия, който е абсолютен аутсайдер в мача, но Томаш Саторански и компания вече опровергаха доста прогнози. 

Утре са първите два 1/4финала. От 14,00 часа Аржентина играе срещу Сърбия в страшно интересен двубой, а от 16,00 Испания се изправя срещу Полша.