Фаворитът Сърбия изхвърча от световното първенство по баскетбол и остана без медал, губейки на 1/4финал срещу Аржентина с 87:97. 

Балканският тим бе считан за отбор, който може да спечели титлата и да победи и американците, но загуби двата си последни мача, като първо падна от Испания и това му отреди по-труден съперник в елиминациите, където отстъпи и пред Аржентина. 

Успехът на Гаучосите обаче бе напълно заслужен, тъй като тимът игра по-добре в нападение и защита и имаше по-ясна идея как да се справи със съперника. На полуфинала те чакат победителя от сблъсъка САЩ - Франция. 

И двата тима стреляха над 50% до почивката, като южноамериканците водеха с 54:49 след 20 минути, най-вече заради предимството си от тройката, след като нанизаха 9 изстрела от дистанция срещу само 3 за съперника. 

В третата четвърт аржентинците останаха напред, но в края на периода бяха застигнати и след тройка на Гудурич сърбите поведоха със 70:68 в началото на последната част. 

Гаучосите обаче не се пречупиха, а Кампацо и Скола играеха страхотно. Южноамериканците си върнаха контрола след 2 поредни тройки, след което дръпнаха с 82:73 в средата на периода. Кош на Скола направи 87:76 малко повече от 3 минути до сирената. 

Богдан Богданович приближи балканците до 85:91 след тройка 80 секунди преди края, но кош на Кампацо и забивка на Габриел Дек окончателно гарантираха триумфа на Аржентина. 

Факундо Кампацо се отчете с 18 точки и 12 асистенции за победителите, Луис Скола вкара 20, а Патрисио Гарино добави 15 още 15 точки за знаменития успех. Богдан Богданович вкара 21 точки за Сърбия, но успеваемостта на тима от игра до 42%, докато Аржентина завърши мача с 54%, което бе огромно предимство.