Трикратният шампион на НБА с Голдън Стейт Уориърс Шон Ливингстън прекрати кариерата си на 34 години. 

Гардът обяви решението си в Инстаграм, след като още през юли бе освободен от калифорнийци и въпреки че се очакваше да продължи да играе, прецени, че е време да спре. 

„След 15 години в НБА съм развълнуван, натъжен, късметлия и благодарен, след като постигнат мечтите си и затова ми е трудно да намеря точните думи. Тежката контузия ми даде възможост да покажа характера и ценностите, които нося“ написа Ливингстън, благодарейки на семейството, съотборници, треньори и фенове. 

Той бе избран под №4 от Драфта през 2004-а още от гимназията, но през 2007-а получи ужасна контузия на коляното, като дори е имало опасност кракът му да бъде ампутиран. 

След почти двугодишно отсъствие от терените обаче, той се завърна като игра за Маями, Оклахома Сити, Шарлът, Милуоки, Кливланд и Бруклин, преди да премине в Голдън Стейт през 2014-а и да се превърне в ключова фигура от ротацията на Стив Кър и важен играч по пътя към 3 титли и 5 поредни финала в Лигата. 

„Шон е неизменна и много важна част от успехите на Уориърс, но още по-забележителното при него е цялото му пътуване. Той преодоля невероятни трудности, за да се завърне в НБА и да се превърне в сериозен фактор в един от най-силните отбори в историята“ заяви в изявление шефът на отбора Джо Лейкъб.