Възстановяването на Клей Томпсън върви добре и има шансове той да се върне в края на сезона в НБА. Това обявиха от Голдън Стейт Уориърс по време на медийния ден на отбора, с който бе открит тренировъчния лагер. 

Стрелецът скъса връзки на коляното в мач №6 от финалите срещу Торонто през юни, като следващата информация за състоянието му ще бъде чак около Мача на Звездите, в средата на февруари догодина. 

„Той се справя добре. Ще имаме повече яснота около Мача на Звездите, като това не означава, че очакваме, че тогава ще се върне” заяви генералният мениджър Боб Майърс. Самият Томпсън също е спокоен. 

„Правя това, което ми кажат. При тези контузии трябва да се внимава и да не се бърза, тъй като искам да играя още доста години на високо ниво. Трябва да съм търпелив, но рехабилитацията не е лесна” заяви Клей. 

За първи път от доста време насам Голдън Стейт не изглежда като суперфаворит след раздялата с Кевин Дюрант, но Стеф Къри запазва спокойствие. 

„Ние знаем с какво разполагаме. В отбора сме аз, Дреймонд, Клей, Дианджело, както и останалите нови играчи. Знаем, че тимът ще бъде по-различен, ще бъдем в нова зала, а и трябва да се сработим, но този отбор има ДНК на победител и шампионски опит, което ще бъде от ключово значение” заяви Стеф.