И без Лука Дончич Далас показа, че е отбор, с който трябва да се съобразяват. Тази нощ Маверикс изиграха страхотен мач и спряха серията на Милуоки от 18 поредни победи след 120:116 като гости. 

Това бе първият случай в историята, в който даден отбор прекъсва победна поредица на опонента от поне 15 срещи, без да има на свое разположение водещия си реализатор. 

Кристапс Порзингис и Сет Къри вкараха по 26 точки за победителите, сред които по 4 тройки, а тимът им преодоля 48 точки и 14 борби от суперзвездата на Елените Янис Антетокумпо. 

Далас поведе с 36:22 след първата четвърт, след това разликата падна, но малко повече от 3 минути преди края всички изглеждаше решено при 110:95 за гостите. Последва обаче страхотна серия за Милуоки, които стопиха пасива си до 3 в последните секунди. 

Янис пропусна от наказателната линия, но Стърлинг Браун овладя топката и бе на път да отбележи, но Порзингис го спря. Тим Хардуей отбеляза един наказателен изстрел, за да гарантира победата. 

„Не беше необходимо да се стига до такова напрежение в края. Трябваше да приключим нещата по-рано. Стреснахме се, но все пак спечелихме” заяви латвиецът, чийто тим се подобри до 18-8, докато Милуоки е с 24-4 и в следващия си мач ще приеме ЛА Лейкърс.