Суперзвездата на ЛА Лейкърс Антъни Дейвис стресна феновете на тима след лошо падане в третата четвърт на мача с Ню Йорк, спечелен лесно със 117:87. 

Веждата опита да направи чадър на Джулиъс Рандъл, когато двамата се сблъскаха и Дейвис падна на паркета, натъртвайки сериозно кръста и долната част на гърба си. 

Той остана да лежи около 2 минути на земята и очевидно изпитваше сериозна болка, преди все пак да се изправи и макар и бавно, да се прибере в съблекалнята, ходейки сам. 

Първите направени изследвания не са показали сериозно увреждане, но все пак предстоят още тестове на играча. На този етап информацията е, че става въпрос за сериозно натъртване, като крилото ще пропусне предстоящите гостувания в Далас и Оклахома Сити, а може да не играе и по-дълго. 

Дейвис, който има средно по 27,7 точки през сезона, в този мач реализира едва 5, тъй като до контузията си нямаше добър ден в стрелбата. ЛеБрон Джеймс, който игра с настинка, отбеляза обаче 31 точки и Езерняците станаха втория отбор с 30 победи през сезона. 

„Стискаме палци всичко да е наред с него. Той е нашето настояще, но и бъдеще и един от най-добрите в света“ заяви треньорът Франк Вогъл. Дейвис е свободен агент през лятото и калифорнийци вярват, че ще подпишат нов договор с него за още 4 или 5 сезона.