Избор №1 от Драфта в НБА Зайън Уилямсън ще направи официалния си дебют за Ню Орлийнс Пеликанс другата седмица, обявиха от отбора. Това се очаква да стане в домакинството срещу Сан Антонио на 22 януари. 

„Знаците са добри, той премина през необходимия процес и както самият смята, така и ние вярваме, че вече е готов за игра и ще бъде още по-добър отпреди“ заяви генералният мениджър Дейвид Грифин. 

Крилото претърпя операция на менискуса на дясното коляно в навечерието на сезона, като се очакваше да бъде готов след 2 месеца, но възстановяването му се удължи с още месец, като дори се заговори, че може да пропусне целия сезон. 

Все пак на 2 януари той поднови нормални тренировки, а от 7-и вече взима участие в тренировъчни игри 5 на 5. Все пак вероятно в първите срещи ще има ограничение в минутите, които ще бъде на паркета. 

Уилямсън е считан за следващата голяма суперзвезда в НБА. Той е страшно атлетичен, но мнозина имат едно на ум защото е висок 201 см., а доскоро тежеше зели 129 кг. 

Без него Пеликанс са с баланс 15-26 и макар и предпоследни в Западната конференция все още имат шанс за плейофите, тъй като 8-ият Мемфис е с 19-22.