По време на баскетболната си кариера Коби Брайънт е имал много строг и натоварен график. Въпреки ангажиментите си той държал много на времето със семейството си.

В интервю от декември 2018 година Брайънт разказва, че преди да прекрати кариерата си през 2016 г., увеличаващите се задръствания в Лос Анджелис го принудили да ползва хеликоптер, за да успява да взима децата си от училище.

"Стоях в задръстванията и това ставаше все по-дълго. Трябваше да измисля начин как да продължа да тренирам и да съм съсредоточен в работата си, но и да не губя времето със семейството си. Тогава се обърнах към хеликоптерите", казва Коби, цитиран от "Дневник".

Бившият баскетболист посочва, че съпругата му Ванеса предложила тя да взима децата от училище, но той отвърнал: "Не, искам да съм аз." "Защото заради пътуванията не виждах много децата. И всеки път, когато имах възможност да ги видя, дори да е за 20 минути в колата, исках да го правя."

Петкратният шампион в НБА с Лейкърс загина в неделя в авиокатастрофа заедно с една от дъщерите си - Джиана, и още седем души.

       Вижте обяснението на Коби на 36:21 от видеото долу: