Новобранец №1 наниза рекордните в младата си кариера 31 точки, а Ню Орлийнс  срази Портланд със 138:117 в НБА. 

Крилото игра само 28 минути, но бе впечатляващ, като реализира 10 от 17 опита от игра, макар и през повечето време да бе пазен от превъзхождащия го Хасан Уайтсайд. Кармело Антъни също не успя да се справи с младока, който освен това взе 9 борби и направи 5 асистенции. 

„Очаквах да бъда влиятелен, но не и чак толкова. В момента все още търся линията между действителността и мечтите“ коментира Уилямсън, който се присъедини към Грант Хил и Шакил О’Нийл, които в последните 30 години са единствените други, които завършват с поне 20 точки в най-малко 7 от първите си 10 срещи в Лигата. 

„Не мисля, че някой може да го пази в момента“ изтъкна съотборникът му Джру Холидей. Уилямсън е твърде мощен за по-ниски и малки защитници, но твърде бърз за високите играчи, което го прави наистина неудържим. 

Пеликанс вкаракаха 53% от стрелбите си и след като губеха с 16 точки през първото полувреме, спечелиха третата четвърт с 41:21, за да си осигурят и триумфа. Деймиън Лилард остана едва с 20 точки за Трейл Блейзърс.