Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски смята, че много трудно ще подобрви рекорда на Герд мюлер от 40 гола за един сезон в Бундеслигата.

"Бомбардировача" постигна върховия резултат през сезон 1971/72, а след 11 изиграни кръга в Бундеслигата Левандовски има 13 попадения на сметката си.

"Все още съм твърде назад. За да подобря рекорда, трябва да вкарвам всеки мач по 2-3 гола. Това е почти невъзможно", каза полякът ден преди 70-ия рожден ден на германския ветеран, който страда от Алцхаймер.

"Герд Мюлер е велика легенда. Когато погледнеш повечето рекорди, срещу почти всеки един от тях стои неговото име. Това показва колко голям играч е бил."

В същото време голмайсторът на германския елит през настоящата кампания се обяви против въвеждането на видеоповторения във футбола.

"Футболът е толкова красив спорт и трябва да остане такъв. В противен случай ще загубим чара му. Съдиите не могат да видят всичко, но няма да бъде от полза да се прекъсва мача за 30 секунди, за да си послужим с технически средства", добави Роберт.