Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола прие сравнително спокойно новината, че в съблекалнята му отново плъзна къртица...

Както е известно, пожелал анонимност футболист на баварския колос разкри пред уважаваното списание "Кикер", че атмосферата в съблекалнята не е добра именно заради Гуардиола.

"Моите отношения с играчите са по-добри от всякога. Но когато кажа нещо в частен разговор с отбора, думите ми се появяват по медиите на следващия ден", започна Гуардиола.

"Изживях нещо подобно в първата си година тук, а също и през втория сезон. Случи се през месец юли. Не се притеснява за това. Опитвах се да се боря по време на първата година, но нямаше успех."

"Винаги съм искал всичко най-добро за играчите си. Ако трябва да сравня испанските медии с вас, в Германия, вие сте много по-коректни."

"На кой пост играе този анонимен футболист? Като десен бек, като централен защитник, като нападател? Къде??? Не го познавам!"

"Прочетох за критиките ми към двама играчи пред целия отбор, затова че били по-тежки. Да, някои играчи се връщаха след почивка с един или два килограма отгоре, но като цяло всички са в кондиция."

"Нормално е един треньор да следи теглото на своите футболисти. Треньорите по цял свят го правят. Те тренираха добре в Катар. Кои са играчите с наднормено тегло? Това си остава вътрешна информация."

"Що се отнася до и-мейлите за това какво ще правят в почивните си дни, лесно е за обяснение. Ние не искаме те да пътуват до Берлин, например, когато имат само един почивен ден. Не виждам проблем тук", добави Гуардиола.