Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола поздрави Борусия Дортмунд за нулевото равенство и отдели специално внимание на младия Джошуа Кимих, на когото разпалено даваше инструкции на терена след последния съдийски сигнал.

"През първите 20-30 минути имахме проблеми с пресата си. И играхме един срещу един. След това взехме нещата под контрол в средата на терена. Имахме достатъчно положения, за да спечелим мача. Сега всеки мач е финал", каза каталунецът.

"Огромен комплимент за Джошуа Кимих, който игра страхотно. Обичам това момче. Той е млад футболист, който постоянно иска да научава нови неща. Огромен комплимент на Байерн и Михаел Решек, че привлякоха този играч."

"Той е отдаден, притежава всичко. В Шампионската лига играе срещу високи нападатели, днес игра срещу Обамеянг. И го прави прекрасно. Моля ви, вече не ми казвайте, че Кимих не е централен защитник."

"Борусия Дортмунд е в състояние да спечели девет поредни мача до края на сезона, защото е голям отбор. Днес и те имаха положения, но е напълно нормално. Няма как да не допуснеш положения пред вратата си срещу тях. На нас сега ни предстоят девет финала."

"Без съществуването на Байерн Мюнхен, сега Борусия Дортмунд щеше да бъде шампион. Без Борусия Дортмунд, Байерн също вече щеше да бъде шампион".