Байерн Мюнхен победи Щутгарт с 1:0 като гост в мач от 17-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Мерцедес-Бенц Арена". Това беше трета поредна шампионатна победа с този резултат за Байерн.

Швабите играха смело и имаха своите възможности, като по всичко личеше, че ще успеят да спечелят точка. Десетина минути преди края на редовното време обаче влезлият като резерва Томас Мюлер се възползва от хубавото подаване на Кингсли Коман и вкара единствения гол.

В добавеното време швабите получиха шанс да изравнят, но Улрайх спаси изпълнението на Аколо от бялата точка. Така баварският колос постигна своята 16-а поредна победа във всички турнири срещу този противник, като 13 от тях са за първенство.

Байерн събра 41 точки на върха и вече води с 11 на втория Шалке. Щутгарт е 14-и със 17 пункта на сметката си.


Шампионите можеха да открият резултата още в 46-ата секунда, когато Роберт Левандовски се възползва от грешка в отбраната на противника и прати топката в мрежата, но от нейната външна страна. Швабите отвърнаха с прилична акция и снаряд на Аколо, минал над напречната греда.

Щутгарт беше много близо до откриване на резултата малко след това, когато Тероде върна хитро за Аколо и този път неговият удар по земя се оказа точен, но Свен Улрайх следеше ситуацията и успя да избие с една ръка.

В средата на първото полувреме мюнхенци стигнаха до много добра възможност в наказателното поле на своя опонент, но Цилер спаси удара отблизо на Роберт Левандовски, който си създаде сам ситуацията с няколко финта на малко пространство.

Десетина минути преди почивката Толисо се отскубна и отправи удар ниско долу, но Цилер успя да спаси. Последва пълен хаос в отбраната на домакините малко по-късно, когато се стигна до три удара на гостуващия отбор (на Хамес, Видал и Хумелс), но те бяха блокирани.

В началото на второто полувреме и двата отбора бяха прекалено пасивни и не можеха да стигнат до опасна ситуация. Тя дойде в 59-ата минута, когато Кингсли Коман намери пространство и стреля опасно, но Цилер изби. Малко по-късно се стигна до карамбол в пеналта на баварците, но не се стигна до удар.

Шампионите опитаха натиск, но Цилер се справи със страховития удар от дистанция на Джером Боатенг, а след това Левандовски би високо. Щутгарт отвърна с остри центрирания отдясно, но те не дадоха резултат.

В 79-ата минута Байерн все пак успя да открие резултата чрез влезлия като резерва Томас Мюлер. Той получи от Коман в наказателното поле, спря си добре и завърши с плътен диагонален изстрел с левия крак.

Щутгарт не се уплаши и стигна до две много добри положения - първо Асано спечели корнер след намесата на Улрайх, а след това стражът на гостите отказа дългогодишния футболист на Байерн Холгер Бадщубер, стрелял с глава. В добавеното време пък Цилер изби топката пред голлинията и не позволи на Левандовски да се разпише.

В третата минута на добавеното време реферът Патрик Итрих си послужи с видеоповторение и отсъди дузпа за Щутгарт заради ритника на Зюле в крака на Аскасибар. Чадрак Аколо застана зад топката и стреля в долния ляв ъгъл, но Улрайх спаси!

 

Щутгарт - Байерн Мюнхен 0:1
0:1 Томас Мюлер - 79'

 

Пропусната дузпа: Аколо (Щутгарт) - 94'


Щутгарт: Цилер, Бадщубер, Баумгартл, Павард, Бек (Брекало - 81'), Аскасибар, Гентнер, Аого (Асано - 81'), Аколо, Тероде (Камински - 48'), Йозкан

Байерн Мюнхен: Улрайх, Хумелс (Зюле - 68'), Боатенг, Рафиня, Кимих, Мартинес, Толисо (Мюлер - 65'), Видал, Коман (Алаба - 84'), Хамес, Левандовски