Испанският национал Тиаго Алкантара е твърдо решен да напусне Байерн Мюнхен и да се върне в родния си клуб Барселона, гръмна вестник "Ел Мундо Депортиво".

За намеренията на техничаря се заговори още в началото на миналата година, но този път той е твърдо решен да акостира на стадион "Ноу Камп".

По-големият от двамата братя Алкантара напусна Барса през 2013 година, тъй като беше резерва. Той последва Пеп Гуардиола, минавайки за протеже на каталунския специалист.

Изданието твърди, че Тиаго не иска да остава в Байерн под ръководството на треньора Юп Хайнкес, който ще води баварците до края на сезона, налагайки желязна дисциплина.

Футболистът вече е натоварил своя баща Мазиньо с преговорите и световният шампион от 1994 година е информирал босовете на Барса за желанието на сина си. В същото време се очаква другият син на бразилския ветеран Рафиня да напусне "блаугранас" и да премине под наем в Селта.

Преминаването на Тиаго в Барса изглежда сложно, като се има предвид това, че миналият април играчът удължи своя договор с Байерн до лятото на 2021 година.