Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес коментира победата с 3:1 над Байер Леверкузен снощи, която е общо 16-а от общо 17 мача във всички турнири под негово ръководство през този сезон. 

"Моят отбор игра в голяма част от времето много добре тактически, особено в дефанзивен план. Леверкузен действаше много офанзивно и нашите атакуващи играчи трябваше да помагат в защита. Трудно е да печелиш в Леверкузен. Байер има млад и гладен за успехи отбор, който е изключително талантлив. Ние обаче се справихме много добре", коментира Хайнкес.

"Франк Рибери изигра страхотен мач. След втория ни гол леко позагубихме концентрацията си и допуснахме ненужна загуба на топката в няколко случая. Това не трябва да ни се случва. Един треньор не може да се наслаждава на работата си, защото  през цялата седмица си ангажиран - генерални анализи, подготовка за мачовете, разговори с играчите и всички в отбора, тренировки... Можеш да се наслаждаваш на футбола ако си футболист, но не и треньор."

"Сандро Вагнер не идва в случаен клуб, а в Байерн Мюнхен. И интеграцията в отбор като Байерн трае по-дълго време. Исках да пусна от самото начало футболисти, които познават механизмите на отбора в атакуващ план. Затова и не пуснах Сандро от самото начало. След като влезе на терена той ни помогна. Аз действам различно. Когато титулярният футболист (б.р. Роберт Левандовски) отсъства, това не значи, че неговият заместник ще играе. Като цяло съм доволен от видяното", добави Дон Юп.