Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге даде да се разбере, че клубът няма да пусне доброволно треньора Юп Хайнкес, който е категоричен, че си тръгва в края на сезона.

"При нас има една голяма офанзива на чара, наложена от Ули Хьонес. И ако трябва да бъда честен, аз я подкрепям напълно", започна своя коментар Кале пред телевизия "Скай".

"Ще бъде зле за нас, ако изпуснем без борба този човек, който е не само много добър треньор, но и чудесен човек. И няма няма да се откажем без борба. Не е изключено той да стои на скамейката ни и на 1-и юли. Играчите го обичат."

"Трябва да се отнасяме с нужната елегантност към Юп, без да го притискаме. Трябва да проявим търпение. Ние сме наясно, че треньорската работа в Байерн коства много енергия и сили, това стрес-фактор."

"Важното е да имаме германски треньор на 1-и юли. Идеалният вариант е Хайнкес. Не искам да коментирам останалите кандидати, с изключение на Томас Тухел. Той е много добър треньор и го доказа в Борусия Дортмунд. По негова време те бяха нашият най-сериозен конкурент. Всички сме били трудни характери някога."

"В началото на сезона не играехме толкова добре и затова изоставахме с пет точки от Дортмунд. С идването на Юп нещата се обърнаха. Той освободи не само отбора, но и целия клуб. Затова без съмнение той е ключът към това, което изживяваме в момента", добави Румениге.