Ръководството на Байерн Мюнхен започва преговори с цели четирима свои футболисти в близките дни, информира списание "Шпорт Билд". Става дума за ветераните Франк Рибери и Ариен Робен, за вратаря Свен Улрайх и за бека Рафиня. Всеки един от тях става свободен агент през новия сезон.

Сред босовете има различно отношение сред тандема "Робери", се казва в материала. Те са решили, че ако 34-годишният Робен остане здрав до края на сезона, ще получи удължаване на контракта с един сезон.

При навършващия 35 години през април Рибери обаче ситуацията е по-различна. Шефовете ще го информират, че той няма да има гарантирано титулярно място през идната кампания и ако се съгласи да бъде основно резерва на Кингсли Коман, ще получи също краткосрочен договор.

"Шпорт Билд" допълва, че съдбата на Франк и Ариен зависи от това дали Байерн ще привлече младия американец Кристиан Пулишич от Борусия Дортмунд. Точно това е причината президентът Ули Хьонес да заяви, че преговорите с ветераните се отлагат за април или май.

Улрайх плашеше с напускане преди месеци, но напоследък е твърд титуляр заради контузията на Мануел Нойер. Рафиня от дълги години е част от отбора и няма нищо против да влиза като резерва. Двамата със Свен нямат намерение да напускат Мюнхен, тъй като го чувстват като свой дом.