Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес обвини централния защитник Джером Боатенг, че е трябвало да слага маска на лицето, за да не се разболее. Бранителят е тръшнат на легло със стомашен вирус и пропуска утрешното гостуване на Падерборн от турнира за Купата на Германия.

В същото време 72-годишният специалист говори за третодивизионния съперник, за ситуацията с контузените играчи и за набралия скорост Хамес Родригес.

"Цялото семейство Боатенг е болно и няма възможност Джером да дойде с нас за мача утре. Но като професионален футболист трябва да внимаваш. Той можеше да си сложи маска на лицето. Когато толкова важен футболист отпада от групата, това дава предимство на противника", обясни Хайнкес на днешната пресконференция.

"Теренът на Падерборн не е нещо, което трябва да се превръща във водеща тема на разговори. Ние комбинирахме добре и на лошия терен на Майнц и справихме добре. Трябва да приемем игрището такова, каквото е. Не сме коментирали терена на Майнц, няма да го направим и сега."

"Хамес Родригес е попадение в десетката за Байерн. Той се усмихва и се интегрира. И всичко това след началните трудности. Сега оставам с усещането, че е доволен. Не е лесно, когато отидеш в друга държава. Той се справя добре, но може още по-добре. Тиаго Алкантара подновява тренировки, но няма да поемаме никакви рискове с него. Възстановяването на Мануел Нойер също продължава и той се справя добре, но не искаме да започваме да се замисляме за дата на връщане, за да не го подлагаме под напрежение."

"Артуро Видал е под въпрос за мача, тъй като беше болен. Днес се чух с него по телефона и ако тренира нормално, ще го взема с нас. Хави Мартинес отпада заради контузия в глезена. Том Щарке няма да пази утре. Ще го пусна в първенството тогава, когато станем шампиони."

"Впечатлен съм от Падерборн, който играе структуриран футбол, с бърза смяна на играта от атака в защита. Тичат много и са агресивни. Имат добри футболисти, водят класирането в трета лига и вече вкараха 55 гола. Елиминираха Санкт Паули, Бохум и Инголщадт за Купата. Срещу Байерн всеки надскача себе си. Но ние трябва да предотвратим това, както го сторихме срещу Майнц", допълни Дон Юп.