Байерн Мюнхен се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Германия, след като елиминира Падерборн без никакви проблеми с 6:0 на неговия стадион "Бентелер-Арена".

Момчетата на Юп Хайнкес решиха всичко още през първото полувреме, в което реализираха три безответни попадения чрез Кингсли Коман, Роберт Левандовски и Джошуа Кимих.

Десетина минути след почивката и влезлият като резерва Корентен Толисо успя да се разпише, вкарвайки с глава при изпълнение на корнер. Баварците видимо свалиха оборотите, но в заключителната част вкараха още два гола чрез Ариен Робен.

Успехът е под №20 за Байерн от 21 възможни срещи във всички турнири под ръководството на Юп Хайнкес този сезон.


Баварците стигнаха до първата добра възможност в третата минута, когато Кимих центрира отдясно към втората греда и там Роберт Левандовски беше оставен непокрит. Полякът нанесе удар с глава, но вратарят Ратайчак внимаваше, а на помощ му се притече Щродиек.

Малко след това домакините бяха на път да изправят зрителите на стадиона на крака, но на Шонлау беше отсъдена много тънка засада в ситуация, в която Свен Улрайх нямаше какво да стори. Като цяло Падерборн играеше смело и не демонстрираше голям респект към именития си съперник.

В средата на първото полувреме баварците нанесоха два мощни удара в рамките на пет минути, благодарение на изключително дейният Кингсли Коман, който откри резултата и записа асистенция. Първо французинът завърши отблизо след несполучлив удар по топката от Ариен Робен, а след това центрира за Левандовски, който си спря на гърди и реализира хладнокръвно в левия ъгъл.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/lc1CCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Тъкмо беше изминал половин час игра, когато Томас Мюлер беше заменен принудително, след като се контузи при сблъсък с вратаря на съперника секунди преди попадението на Коман. На мястото на световния шампион влезе Корентен Толисо. 

Падерборн имаше добра ситуация чрез Ритер, но неговият изстрел от фаул мина покрай левия страничен стълб. така се стигна до 42-ата минута, в която интригата беше ликвидирана окончателно. Джошуа Кимих беше изведен от дълбочина и когато всички очакваха бека да потърси Левандовски в малкия пеналт, той вкара необезпокоявано в близкия ъгъл.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/Mc1CCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Веднага след почивката Коман продължаваше да тормози отбраната на третодивизионния тим, а настроението на стадиона видимо беше спаднало и нямаше нищо общо с атмосферата в началото на срещата. Левандовски отправи удар, но беше блокиран и спечели само корнер. 

Толисо стреля по диагонала десетина минути след паузата, но стражът на домакините спаси. Куриозното е, че веднага след изпълнението на корнера французинът се реваншира и отбеляза с глава от границата на малкия пеналт.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/gc1CCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Малко след това смелите домакини бяха близо до заслужен почетен гол заради това, че не се отчайваха и даваха всичко от себе си, но хубавият изстрел с левачката на Золински срещна левия страничен стълб.

И Ариен Робен се опита да запише името си сред голмайсторите, но вратарят на домакините спаси с върха на пръстите си. последва изключително скучен период, в който гостите видимо намалиха оборотите, а домакините нямаха мотивацията и силите да търсят почетен гол. Десетина минути преди края Тиц не успя да засече на празна врата центриране отляво.

В 86-ата минута все пак дойде и времето на Робен, който вкара така желания от него гол. Корентен Толисо центрира отдясно, Себастиан Руди заложи топката пред границата на наказателното поле и холандецът реализира от удобна позиция с левия крак. Малко след това холандецът дори се разписа  още веднъж, вкарвайки на празна врата след подаване на Франк Рибери.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/Dc1CCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/Yc1CCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Падерборн - Байерн Мюнхен 0:6

0:1 Кингсли Коман - 19'
0:2 Роберт Левандовски - 24'
0:3 Джошуа Кимих - 42'
0:4 Корентен Толисо - 55'
0:5 Ариен Робен - 86'
0:6 Ариен Робен - 88'

 

Падерборн: Ратайчак, Шонлау, Щродиек, Херценбрух, Бьодер, Антви-Аджей (Бертелс - 66'), Ритер (Клемент - 74'), Васей (Тиц - 46'), Краузе, Золински, Мичел

Байерн Мюнхен: Улрайх, Зюле, Хумелс, Алаба, Кимих, Видал, Хамес (Руди - 67'), Робен, Мюлер (Толисо - 32'), Коман (Рибери - 81'), Левандовски